Szeretne Ön is sok pénzt keresni?
http://allasneked.mozello.com/

Diákmunka

 

 

A diákok nehezen találnak megbízható munka helyet maguknak, miközben a lehetőségek egyre csak bővülnek.

Mára a fiatalok körében is egyre nagyobb igény van a megfelelő egzisztencia kiivásához az anyagi alapok megteremtésére. Melyet a szülök támogatása nélkül a diákmunka révén érhetnek el a legkönnyebben a fiatalok.

 

Az első lépések a diákmunka megkezdése előtt:

A legfontosabb egy megfelelően elkészített önéletrajz, mert egy jól megirt önéletrajz belépő lehat a kiválasztott munkahelyre.

A számunkra megfelelő munka kör kiválasztása.

Két fő tevékenységi kör létezik az első az olyan diákmunka melyet képzetség nélkül bárki el láthat, ide tartoznak a reklámújságok terjesztése, szórólapozás, csomagolás, árufeltöltés, gyümölcsszedés, és egyéb kisegítő munka tevékenységek.

 

 

A másik fő tevékenységi kör mely bizonyos elő képzetséget igényel esetlegesen nyelvtudást is, mely révén jóval magasabb jövedelemre tehetünk szert.

Ha önnáloan szeretnénk diák éveinkben pénzt keresni és nem akarunk alkalmazottként dolgozni a legjobb tevékenység az internetes munka.

Melynek a legnagyobb előnye a kötetlen munkaidő, mert itt akkor dolgozunk amikor kedvünk és időnk engedi, és gyakorlatilag bárhonnan az internet segítségével elvégezhetjük a munkát.

 

 

Mi szükséges a diákmunka elkezdéséhez ?

 

Elsősorban elszántság és kellő kitartás szükséges, mert ne felegyük hogy ha az iskolában és a munkahelyen is megfelelően szeretnénk teljesíteni az nagy fizikai és szellemi megterheléssel járhat.

Egész évben található diákmunka akár legyen szó délelőtti pár napos vagy délután a tanítás után végezhető több hónapos munkáról.

A lehetőségek száma egyre növekszik mivel a különböző cégek egyre inkább szeretik alkalmazni a diákokat részmunkaidőben. Általában minden cégnél alap feltétel a 16. életév betöltése és a szülői hozzájárulás (kiskorúaknál), továbbá szüksége lesz az igazolványra adókártyára, Taj kártyára és kérni szokták egy iskola látogatási igazolást is melyet könnyen beszerezhetünk tanárunktól.

 

 

Milyen tevékenységek végezhetők diákmunkával ?

Rengeteg munka lehetőség közül választhatunk kiemelnék pár kedvelt és bevált kategóriát:

Adatrögzítői munka: mely nagyrész otthonról végezhető internet segítségével ebbe a munkakörbe léteznek különböző leltározási, irat rendezési és titkári munkák.

Szakmai munka: informatikai munka, számviteli és közgazdasági feladatok programozás pl. weboldal készítés.

Marketing és piac kutatás: ebben a tevékenységi körben is jeleskedhetünk itt különböző termék tesztek készítése szokott lenni a feladat biztos látunk már nagyobb áruházakban olyan pultokat ahol különböző élelmiszerek megkóstolására és véleményezésére szoktak megkérni minket.

Nyelvigényes munkák: tolmácsolás, fordítás, idegenvezetés esetleg nyelvoktatás.

Szórólap terjesztő munka: itt különböző múlti cégek reklám anyagát terjeszthetjük létezik adott helyet történő terjesztés (pl. egy áruház bejáratában szórólapokat osztatni) Vagy terjeszthetjük az adott cég reklámújságát postaládákba eljutatva.

 

 

Hagyományos fizikai munka: raktározás, árú feltöltés, gyümölcsszedés, csomagolás ebben a tevékenységi körben rengeteg ajánlatot találhatunk.

A diákmunka keretein belű rengeteg tapasztalatra tehetünk szert, ha egy bizonyos szakterülettel szeretnénk foglakozni így nagyon sok szakmai tapasztalatot szerezhetünk és pénzt is kapunk érte.

Tehát javasolt minden diáknak ezt tenni ha szeretné az anyagi helyzetét egy kicsit javítani, vagy csak szeretné a szabadidejét hasznosan eltölteni diákmunkával.